Помага при затнат нос и лекува со декспантенол.

Кога имате затнат или растечен нос или кога вашиот нос заздравува од терапија, ви треба нешто што делува брзо, но не ја оштетува носната слузница. СептаНазал® е спреј за нос со декспантенол кој има двоен ефект. Го одзатнува носот, но истовремено ја лекува и штити оштетената носна слузница.

Повеќе за двојното дејство на производот

Двоен ефект

Септаназал

  • + Дејствува брзо по само 5 до 10 минути
  • + Долготрајно го олеснува дишењето
  • + Не содржи конзерванси
Упатство за употреба

Септаназал го има она што им недостасува на другите производи.

Повеќето производи за нос дејствуваат брзо, но ја иритираат и сушат носната слузница, со непријатно чувство на печење во носот. Септаназал не само што го одзатнува носот, туку има и заштитна улога, овозможува заздравување на оштетената носна слузница. Покрај деконгестив (состојка која го одзатнува носот), содржи и декспантенол, со што го намалува времетраењето на носните симптоми, ја навлажнува и лекува носната слузница.

Повеќе за декспантенол

декспантенол

 

Имате затнат нос?
Септаназал може да помогне.

Носот е првата одбранбена линија на респираторниот систем. Кога сте настинати, носната слузница се суши, со што нејзината одбранбена способност слабее. Ова значајно го зголемува ризикот за инфекција, затоа што здравиот нос може да помине во затнат за само 2-3 дена, што резултира со отежнато дишење, губење на осетот за мирис и немирен сон.

Повеќе за затнатиот нос

Носот на децата е поинаков од носот на возрасните.

Носот на децата е поинаков од носот на возрасните.

Тој е помал и има пократки дишни патишта и поради тоа му е потребна посебна нега. Возрасните настинуваат 2-5 пати годишно, а децата 3 пати почесто. Организмот на детето сè уште го нема воспоставено природниот имунитет и децата потешко се справуваат со настинките отколку возрасните.

Повеќе за малото детско носе

Septanazal za otroke

Упатство за употреба

Септоаква
содржи минерали кои ја чистат носната слузница.

Повеќето луѓе гледаат на проблемите со носот како на минлива работа, но ако се загрози механизмот на одбрана на носната слузница, се зголемува и ризикот од инфекција. Спрејот Септоаква се препорачува за да го одржите вашиот нос здрав и за спречување на инфекција, особено за време на сезоната на настинка и грип.

Септоаква е изотоничен раствор со оптимална комбинација на минерални соли.

  • + Го омекнува и го отстранува секретот од носот при настинка, ринитис или алергија.
  • + Ја плакне, ја навлажнува и ја чисти носната слузница.
  • + Го штити носот од алергени, вируси и бактерии.
  • + За секојдневна хигиена на носот.
  • + Стерилен е.
Повеќе за Септоаква

Септоаква

Упатство за употреба