Септоаква содржи минерали кои ја чистат носната слузница.

Повеќето луѓе гледаат на проблемите со носот како на минлива работа, но ако се загрози механизмот на одбрана на носната слузница, се зголемува и ризикот од инфекција. Спрејот Септоаква се препорачува за да го одржите вашиот нос здрав и за спречување на инфекција, особено за време на сезоната на настинка и грип.

Септоаква е изотоничен раствор со оптимална комбинација на минерални соли.

  • + Го омекнува и го отстранува секретот од носот при настинка, ринитис или алергија.
  • + Ја плакне, ја навлажнува и ја чисти носната слузница.
  • + Го штити носот од алергени, вируси и бактерии.
  • + За секојдневна хигиена на носот.
  • + Стерилен е.

 

Прилагоден волумен на распрснување според големината на носот кај децата и возрасните.

Септоаква содржи специјално дизајнирана спреј пумпица која е развиена во согласност со анатомските карактеристики на носот на децата и возрасните:

  • + Го омекнува и го отстранува секретот од носот при настинка, ринитис или алергија.
  • + Со помал волумен на распрснување прилагоден на малото детско носе и поголем волумен на распрснување прилагоден на носот на возрасните.
  • + Септоаква овозможува безбедно чистење на носот на новороденчето, а исто така може да се користи без ограничувања и кај мајки кои дојат и кај бремени жени.

Септоаква

Септоаква

oLYq10qeydU

Кога се препорачува Септоаква?

Септоаква може да се користи во текот на целата година за да го одржите вашиот нос здрав, особено како превенција за време во сезоната на настинки, грип и алергии.

Септоаква